TURNE I TRØNDELAG 1-6. OKTOBER

(TRYKK PÅ SPILLESTED FOR BILLETT)


Verdenspremie på ny video med Norchestra & Gnu Quartet! Om du også vil oppleve verket med originalbesetningen på Ringve, så kan du se videoen over eller gå til facebook-arrangementet her :)

SIMON ÖVINGE - EGNE KOMPOSISJONER FOR 12-STRENGS GITAR 


Den som åpner konserten derimot er 12-strengs gitaristen Simon Övinge som er en utrolig kreativ låtskriver! Simon Övinge er en svensk gitarist og komponist utdannet ved jazzlinjen i Trondheim. Han er ekstremt allsidig og leverer alltid utrolige opptredener enten det er som jazzgitarist, bluegrass-gitarist, rockemusiker eller som session-musikant i Senkveld! Men det er på 12-strengs gitaren hans egen musikk virkelig får skinne, hvor han maler fram de utroligste stemninger og virkelig får brukt sin kreativitet og sin store klangpalett til fulle! I vår spilte han inn musikken sin, og med debutplata «Peninsula» kan verden endelig oppdage Simon sine fantastiske komposisjoner for 12-strengs gitar og ikke minst få sjansen til å oppleve han på turnè i Trøndelag 1-6. oktober før han deler scene med verdens-stjerna Jon Gomm på Rockheim lørdag 8. oktober!

SUITE FOR THE SEAGULLS DUO EDITION


Denne musikken er skrevet av 8-strengs gitaristen Alf Wilhelm Lundberg for møtet mellom Norchestra fra Haugesund og Gnu Quartet fra Italia slik som man kan se i videoen og oppleve på åpningskonserten fredag 7. oktober sammen med Trondheimsolistene. På denne turneen i Trøndelag får vi høre en nedstrippet trio-utgave av denne musikken med Alf Wilhelm Lundberg på 8-strengs Brahms gitar i samspill med Ellia Mäkelä på bratsj. Begge musikerne har bakgrunn både fra klassisk musikk og jazz noe som passer denne musikken ypperlig! 


Verket er opprinnelig skrevet for 8-strengs Brahms gitar og er en musikalsk hyllest til Norchestras hjemby, Haugesund. Måkeskrik, bølgeskvulp og naturlyder kan høres gjennomgående gjennom hele verket som består av syv satser.


Vi gleder oss til å presentere dette verket på turne i Trøndelag i Selbu 1.10, Steinkjer 2.10 og i Levanger 5.10


(Til konserten i Røros Kirke 6.10 får man oppleve fingerstyle-gitaristen og stortalentet Jostein Hodne isteden, anbefales!) 

RØROS KIRKE TORSDAG 6. OKTOBER:

JOSTEIN HODNE - FINGERSTYLE GITAR & SIMON ÖVINGE - 12-STRENGS GITAR  (300/150)


Jostein Hodne er selvskreven når vi har fingerstyle-gitar som tema lørdag kveld! I en alder av 18 år slapp han sin debutplate small steps som har høstet god kritikk fra ledende musikkjournalister i Norge! Han hadde sitt store gjennombrudd allerede i 2017 som 16-åring når han varmet opp for verdens-stjerna Livio Gianola, og vant også den første KREATIVGITAR-talentkonkurransen i 2016, kun 15 år gammel! Så det er med en god dose stolthet vi inviterer Jostein til å holde en solokonsert med sine utrolig melodiske komposisjoner og en formidling og innlevelse i musikken som er sjelden - uansett alder!

Han er fortsatt kun 20 år og virkelig et stortalent, og på god vei til å bli en profesjonell musiker som nå går 2. året ved UiA rytmisk musikk I Kristiansand!